Laluan Iklan

Saturday, January 3, 2009

Yoonic.tv - Tonton Rancangan Kegemaran Hanya Melalui Komputer

Ingat lagi mengenai laman Joost yang diperkatakan tidak lama dahulu. Sama seperti Joost, kini Yoonic dilancarkan. Dan apa yang menariknya mengenai Yoonic ialah, ianya adalah produk buatan Malaysia. Kini, anda boleh menonton rancangan yang anda minat hanya melalui Yoonic tanpa sebarang bayaran. Walaupun kos server yang agak tinggi, pihak Yoonic bercadang untuk memberikan tempoh perubaan selama 2 bulan secara percuma. Kemungkinan besar, sekiranya ramai pengiklan yang menggunakan Yoonic untuk beriklan, ianya akan kekal percuma untuk selamanya. Sebelum dapat menggunakannya, anda haruslah memasangperisian Yoonic di komputer anda. Dengan menggunakan broadband, ianya mengambil masa lebih kurang 2 minit untuk perisian tersebut dimuat turun dan dipasang.


Sama seperti Joost, anda juga memerlukan ID untuk log masuk kedalam Yoonic.tv. Tetapi, buat masa terdekat ini, anda boleh mendaftar secara percuma tanpa sebarang invitation atau bayaran. Selesai mendaftar, anda boleh log masuk ke dalam Yoonic.tv.
Mungkin ramai yang tertanya mengenai kelainan Yoonic.tv berbanding dengan Joost. Apa yang menariknya ialah ia menyediakan rancangan dan saluran tempatan seperti RTM1, RTM2 dan kesemua saluran Media Prima. Walaubagaimanapun, buat masa terdekat ini, hanya RTM1 sahaja yang dapat ditonton, manakala selebihnya dalam proses lagi.

Walaubagaimanapun, untuk setiap video atau rancangan yang ditonton oleh anda, ianya akan didahului oleh iklan penaja. Iklan ini disediakan supaya para penonton tidak bosan menunggu rancangan kegemaran mereka sementara loading.
No comments:

Post a Comment

Search This Blog